.

.

.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ιωάννης Σακκάς.....ο πρώην εισαγγελέας με καταγωγή από το Παναιτώλιο, επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα «Κίνημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»




Ποιος είναι ο Ιωάννης Σακκάς 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Ιωάννης Σακκάς, παραιτηθείς Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1959. Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Μαρία ήταν φτωχοί αγρότες και με τα πέντε αδέλφια του
ασχολούντο με γεωργικές εργασίες στο Παναιτώλιο.

Είναι πτυχιούχος α) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και β) του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και το 1987 μετά από εξετάσεις διορίστηκε δικαστικός γραμματέας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1995 μετά από εξετάσεις στον Άρειο Πάγο διορίστηκε Δικαστικός Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ενοχικού Δικαίου). Μετατάχθηκε στον Εισαγγελικό Κλάδο, τοποθετηθείς ως Εισαγγελικός Πάρεδρος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας. Ως Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Γρεβενών (2005), Χαλκίδας (2005-2008) και Αθηνών (2008-8/3/2011, οπότε και απεχώρησε λόγω παραίτησής του από το Δικαστικό Σώμα με δημόσια δήλωση –διαμαρτυρία (9-3-2011 στην εφημερίδα «δημοκρατία») για τις παραγραφές κακουργημάτων υπουργών (εκτελεστικής εξουσίας) εξαιτίας κατάχρησης εξουσίας διά παραλείψεως (άρθρο 239 β ΠΚ) των βουλευτών (νομοθετικής εξουσίας) ως εισαγγελέων κατ΄άρθρο 86 του Συντάγματος.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ", ο κ. Ιωάννης Σακκάς (Πρώην Εισαγγελέας), ως Επικεφαλής, παρουσίασε τις ιδεολογικές Αρχές και την ιδρυτική διακήρυξή του νέου πολιτικού φορέα «Κίνημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ». 
















1 σχόλιο: