.

.

.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Α Υ Τ Ο Ι “ S U R V I V O R” ……Ε Μ Ε Ι Σ; Τ Ι ; (Του Βασίλη Λ. Μανδέλου)



Α Υ Τ Ο Ι  S U R V I V O R...…Ε Μ Ε Ι Σ   Τ Ι ;


                              Του Βασίλη Λ. Μανδέλου

                                                                                                                                                                                                       


Επιτέλους τελείωσε και το Survivor! Ti είναι το Survivor; To ξέρει και η κουτσή…… Μαρία!   (συγνώμη ρε Μαρία, σε είπα και κουτσή!)
  Εκατομύρια Νεοελλήνων μικρών (δυστυχώς) και
μεγάλων ήταν καθηλωμένοι στο «χαζοκούτι»-- μπανιστήρ ντουλάπ στα Τούρκικα—επί μήνες, και τί έβλεπαν;  Ηλιθιότητες! 
     Το τηλεοπτικό κανάλι που το μετέδιδε έφτασε στο σημείο, σε μεταγενέστερη εκπομπή του, να «επιστρατεύσει» ειδικό γιατρό,ανδρολόγο, ο οποίος τόνισε,μεταξύ άλλων, ότι το  survivor εκτοξεύει την λίμπιντο των Ελλήνων στα…….ύψη ,γιατί χαλαρώνει,αυξάνει την αδρεναλίνη και ως εκ τούτου- άκουσον,άκουσον- μπορεί να μειώσει την υπογεννητικότητα των Ελλήνων—Θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου.                                      

Θα αναρωτηθείτε.Καλά εσύ δεν τις έβλεπες; Βεβαίως για δύο – τρία λεπτά και μετά ,ειδικά τις Παρασκευές, παρακολουθούσα στο Κανάλι της Βουλής μια υπέροχη εκπομπή, την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με σημαντικούς ανθρώπους που «κάτι» ενδιαφέρον έχουν να πουν. Τότε σου δίνεται η ευκαιρία να ακούσεις ,να κρίνεις ,να συγκρίνεις, να αποδεχθείς να απορρίψεις και τελικά «κάτι» να κερδίσεις. Cogito, ergo sum.Σκέπτομαι, άρα υπάρχω.
  Διαφορά επιπέδου των Νεοελλήνων –Survivor 50% plus τηλεθέαση.Το κανάλι της Βουλής 2-4% τηλεθέαση. Βάλτε και τις άλλες εκπομπές (της αποβλάκωσης) πόσες ώρες εβδομαδιαία  αφιερώνονταν σε συζητήσεις περί Survivor. Καλά οι μεγαλύτεροι,αλλά και η νεολαία; Την τελευταία μέρα που έγινε εκπομπή με θεατές στην Ελλάδα, γονείς με τα παιδιά τους πήγαν να παρακολουθήσουν  ζωντανά τα «ινδάλματά» τους αντί να πάνε να παρακολουθήσουν  ένα καλό θεατρικό έργο ή μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική ταινία.
   Δεν είναι τυχαίο που η σημερινή νεολαία ,από 10χρονους μέχρι τουλάχιστον 20χρονους έχουν  πολύ φτωχό λεξιλόγιο. Από τη μια το Internet και από την άλλη η «κακή» τηλεόραση, έχουν κάνει τη ζημιά τους  που «κ ά π ο ι ο ι» ύπουλα επεδίωκαν.
  Στα 35 χρόνια της εκπαιδευτικής μου εμπειρίας, από το 1975 μέχρι το 2010 , παρατηρούσα ότι οι μαθητές, ανά πενταετία, παρουσίαζαν μείωση της ικανότητας γραπτής κυρίως έκφρασης  και πρόβλημα «λεξιπενίας».
  Αναρωτηθήκατε πόσοι γονείς σήμερα παροτρύνουν τα παιδιά τους να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία , κυρίως παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας ή να διαβάζουν και οι ίδιοι έτσι ώστε να αποτελούν ζωντανά παραδείγματα για τα παιδιά τους, ειδικά κατά την περίοδο των διακοπών;
  Τα αποτελέσματα είναι φανερά. Η γλώσσα μας συρρικνώνεται, επικρατούν τα Greeklish και οι αυριανοί ενήλικοι πολίτες θα είναι «αδύναμοι» και τα κάθε είδους Survivor  θα κυριαρχούν
 Κάποτε πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Όλοι είμαστε ΣΥΝυπεύθυνοι. Πολιτεία, οικογένεια, διανοούμενοι, εκπαιδευτικοί.

1 σχόλιο:

  1. Χωρίς να είμαι ειδικός επιτόκιο θέματος αλλά απλά γονιός 2 αξιαγάπητων παιδιών θα συμφωνήσω με τον γράφοντα. Πλην όμως θα βάλω στο τραπέζι και το ερώτημα : μήπως οοολα αυτά, survivor greenish κλπ κλπ, είναι το αποτέλεσμα μιας μεθόδευσης που απλά έχει σαν στόχο την δημιουργία ΜΗ σκεπτόμενης γενιάς; και μήπως εμείς οι γενιές των 40-55 που υποτίθεται είμαστε ο ενεργός πληθυσμός είμαστε ΣΥΝ υπεύθυνοι στο ότι αφήνουμε αυτό το σχέδιο να εξελιχθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή