.

.

.

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Παναιτωλίου


Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Παναιτωλίου

Σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, η ένοπλη
ληστεία, που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του έτους 2016, σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στο Παναιτώλιο Αγρινίου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 41, 49 και 52 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 29-7-2016, το μεσημέρι στο Παναιτώλιο Αγρινίου, ένας από τους τρεις δράστες, μετέβη στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κράνος και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των (5.285) ευρώ.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, μεγάλου κυβισμού, από την οποία είχε αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας και τράπηκε σε φυγή.
Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου βρήκαν και κατέσχεσαν το πιστόλι με το οποίο είχε πραγματοποιήσει τη ληστεία ο δράστης, που του είχε πέσει έξω από τα ΕΛΤΑ κατά τη διαφυγή του.

Επιπλέον, είχαν εντοπίσει, στην επαρχιακή οδό Παναιτωλίου Αβόρανης, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, τη μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης για τη διαφυγή του από τον τόπο της ληστείας. 

Από τις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν προέκυψε ότι ο δράστης αμέσως μετά τη ληστεία εγκατέλειψε τη μοτοσικλέτα στο προαναφερόμενο σημείο και επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν και τον ανέμεναν οι δυο συνεργοί του, ενώ όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή.

Από την αξιοποίηση όλων των δεδομένων που συλλέχθηκαν προανακριτικά και μέσω ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών και διακριβώθηκε ο τρόπος δράσης τους.

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες είχαν προσχεδιάσει τη ληστεία και για το λόγο αυτό είχαν μεταβεί από διάφορες περιοχές της Αθήνας στο Αγρίνιο, δυο μέρες πριν τη διάπραξη της, κατοπτεύοντας τον τόπο τέλεσης και τις οδούς διαφυγής.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι, ο 41χρονος και ο 49χρονος έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου