.

.

.

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η Βιοτριχωνίδα στην έκθεση τεχνογνωσίας "PATRAS IQ"

 
Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε από κοντά την έκθεση Patras IQ,  που έχει άμεση σχέση με την εξαγωγή τεχνογνωσίας. Πολλοί και εκλεκτοί οι συμμετέχοντες, αξιόλογα και καινοτόμα τα περίπτερα....



Στο περίπτερο 37 μια ξεχωριστή παρουσία από την Αιτωλοακαρνανία,  η «Βιοτριχωνίδα». Στη συζήτηση που είχαμε με τα μέλη του Δ.Σ.  αποκομίσαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Ο κ. Χρήστος Κουμάσης Πρόεδρος της Βιοτριχωνίδας μας είπε: «Θα μας ρωτήσετε τι κάνουμε εμείς εδώ σε μια έκθεση τεχνογνωσίας , κι όμως υπαγόμαστε στο Ερευνητικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και εφαρμόζουμε το πρότυπο της Αγροβιοδυναμικής Καλλιέργειας. Το Πανεπιστήμιο ελέγχει τα προϊόντα μας, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και τα πιστοποιεί».
 
 
«Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο μας βοηθά να αναδεικνύονται και τα παράγωγα των  προϊόντων μας για παράδειγμα η ελιά παράγει το λάδι, την βρώσιμη ελιά, την πάστα ελιάς κ.λ.π. Στα αμύγδαλα , το αμυγδαλέλαιο κ.ο.κ.» τόνισαν και οι κ.κ. Χρήστος Κωνσταντόπουλος , Ταμίας και Νίκος Αβράμπος Γραμματέας της Βιοτριχωνίδας.
«Ο σκοπός μας είναι να αναδειχθεί ο τρόπος καλλιέργειας ο οποίος είναι αυτός της αγροβιοδυναμικής διαχείρισης. Το αποτέλεσμα της διαχείρισης αυτής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο είναι έντονο και συνεχές και φαίνεται από τις διεθνείς διακρίσεις που έχουν αποσπάσει τα προϊόντα των παραγωγών» Τα προγράμματα είναι υπο την επίβλεψη της Ερευνήτριας κας Αθηνάς Θεοδωρακοπούλου και του κ. Αγγελόπουλου. Οι διακρίσεις που έχουν πετύχει σε διεθνές επίπεδο τα προϊόντα της Βιοτριχωνίδας  είναι πολλές και αξιόλογες.
 
 
Η Βιοκαλλιεργητική Περιβαλλοντική Εταιρεία Τριχωνίδος (ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ) συστήθηκε το 2006 - στο τ. Δήμο Θεστιέων από τον δήμαρχο Δημήτρη Τραπεζιώτη, Δικηγόρο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αγρινίου - και συνεχίζει εως σήμερα με καινοτόμες δράσεις, εξωστρέφεια και σοβαρή δουλειά να αναδεικνύει τα προϊόντα της περιοχής και τις ιδιαίτερες ποικιλίες που ευδοκιμούν γύρω από την Τριχωνίδα. 
Μερικά από τα προϊόντα αυτά είναι: το βιολογικό ελαιόλαδο από την ποικιλία κουτσουρελιά, το σαγκουϊνι Γουρίτσας , η αθερίνα, η Μαλαγουζιά, το κάστανο Αρακύνθου. Συνεχώς προστίθενται κι άλλες καλλιέργειες όπως Αμυγδαλιές, Λεμονιές και ο κατάλογος των ντόπιων προϊόντων όλο κι επεκτείνεται. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.



Πηγή κειμένου και φωτογραφίες από: http://palmosetoloakarnanias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου