.

.

.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Έργο του Μιχάλη Κότσαρη το νεο λογότυπο του ΠΣ Παναιτωλίου "ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ"




Την δημιουργία του νέου λογοτύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου "ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ" δημιούργησε ο zωγράφος και Xαράκτης Μιχάλης Κότσαρης,από το Αιτωλικό.

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε και την σχετική
ανάρτηση που έκανε ο καλλιτέχνης στο Facebook:

[" Ευχαριστώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» και την πρόεδρό του κ. Ρούλα Σιαδήμα, για την τιμή να μου αναθέσουν την δημιουργία του Σήματος του Συλλόγου τους. Σημειώνω σχετικά:
"Δύο μεγάλες εικαστικές μορφές, η Βάσω Κατράκη από το Αιτωλικό και ο γλύπτης Χρήστος Καπράλος από το Παναιτώλιο, δύο άνθρωποι που σφράγισαν την εικαστική ιστορία του τόπου μας ήταν η αφορμή. Αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος», για την δημιουργία ενός εικαστικού λογοτύπου, σκέφτηκα ότι υπηρετώ αυτό τον διάλογο ανάμεσα στις δύο περιοχές. Το Παναιτώλιο Πατρίδα-Γη, η Τριχωνίδα – Λίμνη ζωής και η Μάνα Του, η Μάνα όλων μας… Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, ευχόμενος τα αποτέλεσματα των προσπαθειών του Συλλόγου "Xρήστος Καπράλος", να έχουν πάντα την υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου!"]



 Βιογραφικό του καλλιτέχνη:

Ο zωγράφος και Xαράκτης Μιχάλης Κότσαρης, γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Σπούδασε Φιλολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1998, δημιούργησε τον πρώτο εικαστικό χώρο στην πόλη του, την Αίθουσα Τέχνης "Έργω 1998". Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με  την Αγιογραφία και έχει αγιογραφήσει δύο ιδιωτικούς Ναούς - έργα του βρίσκονται σε όλους τους Ναούς της ευρύτερης περιοχής του Αιτωλικού καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Συμμετέχει στο διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα της Mail Art -IUOMA. Η Χαρακτική είναι σήμερα η κύρια ενασχόλησή του. Eίναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Βάσως Κατράκη-Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών.
Εχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην
IX International Biennale, Aqui Prise- Aqui Therme, στην  Genova της Ιταλίας. Έργα του βρίσκονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/λης, στο Αrt Center της Νέας Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στο Μεσολόγγι, στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, στο Van Abbe Museum στο Αιντχόβεν της Ολλανδίας, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσσολόγγι, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Συλλογή Μανώλη Διπλαράκη-Ηράκλειο Κρήτης, του γλύπτη Βασίλη Παπασάικα-Αγρίνιο, Συλλογή Χαρακτικών έργων Γ. Παπακωνσταντίνου κ.α.)








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου