.

.

.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τελετή βράβευσης μαθητών Λυκείων απο την Eurobank






«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

14  χρόνια η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας

Τελετή βράβευσης στην Πάτρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Πάτρα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, καθώς και τριών
αριστούχων από τους νομούς Κυκλάδων, Λέσβου και  Σάμου που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.



Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 



Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Αρχιμανδρίτης Πατέρας Προκόπιος Κόρδας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γερβάσιος Ιωακειμίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τρύφων Φωτόπουλος, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Χριστοπούλου, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.



Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Προκόπιος Κόρδας, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος τόνισε ότι μέσα από αυτό το κοινωνικό πρόγραμμα, η Eurobank δεν βλέπει τους ανθρώπους μόνο ως αριθμούς, αλλά επενδύει στην Παιδεία και αγκαλιάζει τη νεότητα. Συνεχάρη την Τράπεζα για τη σημαντική συμβολή της καθώς και τους αριστούχους, ενώ τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν στο δρόμο των διακρίσεων.



Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γερβάσιος Ιωακειμίδης απευθυνόμενος στους αριστούχους σημείωσε ότι ο μόχθος τους οδήγησε σε αυτή την επιβράβευση και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειες και τους καθηγητές τους που στάθηκαν δίπλα τους. Συνεχάρη επίσης τη Eurobank που στηρίζει τους νέους μαθητές εδώ και 14 χρόνια.



Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τρύφων Φωτόπουλος τόνισε ότι, με το πρόγραμμα αυτό, η Τράπεζα δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και στηρίζει την κοινωνία σε μια εποχή που οι αξίες τίθενται σε αμφισβήτηση. Συνεχάρη τους αριστούχους και τους προέτρεψε να μην απογοητεύονται αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα τους.



Τέλος, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Χριστοπούλου ανέφερε ότι οι αριστούχοι ολοκλήρωσαν έναν κύκλο μάθησης όπου επένδυσαν κόπο, χρήμα και χρόνο και κατάφεραν να διακριθούν. Σημείωσε ότι, ενώ ως χώρα μας διακρίνει κοινωνική οπισθοδρόμηση, οι νέοι πρέπει να θέσουν ψηλά τον πήχη, να μην εγκλωβίζονται και να επενδύσουν στη δια βίου μάθηση.



Χαιρετισμό απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.



Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 μόρια για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Κυριάκο Μπίρμπα, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου για τη Νίνα – Ραφαηλία Καρέλα, στο Νομό Ζακύνθου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου για τη Χριστίνα Ζούμπα, καθώς και στο Νομό Κεφαλληνίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου για τη Χριστίνα Καππάτου.



Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Καταστημάτων Δυτικής Ελλάδας, κ. Αθανάσιος Καραγιάννης τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό, μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει, έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους, διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.

Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».





Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, καθώς και των νομών Κυκλάδων, Λέσβου και Σάμου, έλαβαν οι εξής:



1.      Αγγελική Αλπέντζου από το 2o ΕΠΑΛ Αγρινίου

2.      Σπυρίδων Αλυσανδράτος από το Γενικό Λύκειο Σάμης Κεφαλληνίας

3.      Ηλίας Αναστασόπουλος από το 8ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

4.      Ευγενία Ανδρουτσέλλη από το 13ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

5.      Φωτεινή Ταξιαρχούλα Ανδρουτσοπούλου από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού Αχαΐας

6.      Ιωάννης Ασλανίδης από το 1o ΕΠΑΛ Πάτρας

7.      Παναγιώτα Βλάχου από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου

8.      Ιωάννα Βυθούλκα από το ΕΠΑΛ Ζακύνθου

9.      Μαρία Γαρμπή από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου

10.  Αγγελική Γιαννακλή από το Γενικό Λύκειο Κλειτορίας Αχαΐας

11.  Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πάτρας

12.  Αμαλία – Γεωργία Ζαμπέτα από το 3ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

13.  Γεωργία Ζαρκαλή από το Γενικό Λύκειο Γαβαλούς Αιτωλοακαρνανίας

14.  Χριστίνα Ζούμπα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου

15.  Γεώργιος – Μάνθος Ιωάννου από το Γενικό Λύκειο Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας

16.  Γεωργία Κακαφώνη από το Γενικό Λύκειο Ερυμάνθειας Αχαΐας

17.  Νικόλαος Καλλιακμάνης από το Γενικό Λύκειο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

18.  Χριστίνα Καππάτου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου

19.  Μαρία Καραγκούνη από το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων

20.  Άννα Καράμπελα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου

21.  Σταμάτιος Καράμπογας από το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας

22.  Νίνα – Ραφαηλία Καρέλα από το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

23.  Αλίκη Παρασκευή Καρκούλια από το Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας

24.  Δημήτριος Κομποστιώτης από το 6ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

25.  Κωνσταντίνος Κόπανος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

26.  Σοφία Κριλή από το 12ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

27.  Αικατερίνη Λόκκα από το Γενικό Λύκειο Καμαρών Αιγιαλείας

28.  Σπυριδούλα Λουκοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

29.  Αθηνά – Λυδία Μαγειροπούλου από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πάτρας

30.  Φώτιος Μαντζουράνης από το 7o ΕΠΑΛ Πάτρας

31.  Ελληάννα Μαράτου από το Γενικό Λύκειο Κεραμειών Κεφαλληνίας

32.  Γεωργία Μαυρίκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου

33.  Μαρία Μοδέ από το 2ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

34.  Λυδία Μουντζούρη από το 4ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

35.  Αλέξανδρος Μπαλής από το 2o ΕΠΑΛ Πάτρας

36.  Θεόδωρος Μπιμπής από το 9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

37.  Κυριάκος Μπίρμπας από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών

38.  Ιωάννης Μπούνος από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου

39.  Γεωργία – Μαρία Ντούλια από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Αγρινίου "Παναγία Προυσιώτισσα"

40.  Νικόλαος Ντούλιας από το 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

41.  Αγγελική Παναγοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου

42.  Χρυσή Παναγοπούλου από το Γενικό Λύκειο Παραλίας Αχαΐας

43.  Μυρτώ Πανούσου από το Γενικό Λύκειο Δεμενίκων Αχαΐας

44.  Πλάτων Παπαδάτος-Καλός από το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου

45.  Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου από το Γενικό Λύκειο Εμπεσού Αιτωλοακαρνανίας

46.  Ελένη Παπαλεξοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Φαρών Αχαΐας

47.  Θεοδώρα Παπούλια από το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

48.  Μυρτώ Πετροπούλου από το 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

49.  Χρήστος – Σέργιος Πιτσινής από το Μουσικό Σχολείο Πάτρας

50.  Ευαγγελία Πότσιου από το 1o ΕΠΑΛ Αγρινίου

51.  Βασιλική Ριζοπούλου από το 5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

52.  Γρηγόριος Ρούμπας από το 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου

53.  Βασιλική Σακαρέλου από το Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας

54.  Αντώνιος Σακελλάρης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου "Εκπαιδευτήρια Πάνου Α.Ε."

55.  Γεωργία Σαψάνη από το Γενικό Λύκειο Λουσικών Αχαΐας

56.  Ιάσων Σιαμαντάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου

57.  Σταυρούλα Σμυρίλιου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Χαλανδρίτσας Αχαΐας

58.  Κωνσταντίνα Σουκάντου από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

59.  Βασιλική Σουλιώτη από το Γενικό Λύκειο Παραβόλας Αιτωλοακαρνανίας

60.  Ειρήνη Σπαχίου από το 10ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

61.  Αλκιβιάδης Στασινός από το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας

62.  Αδαμάντιος – Παναγιώτης Συνανίδης από το Γενικό Λύκειο Ρίου

63.  Ιωάννης Σωτηρόπουλος από το Γενικό Λύκειο Αιγείρας Αχαΐας

64.  Αρμάντο Τζαφάνη από το 4o ΕΠΑΛ Πάτρας

65.  Χριστίνα – Ουρανία Τζε από το Γενικό Λύκειο Κάτω Καστριτσίου Αχαΐας

66.  Μαρία Τόγια από το Γενικό Λύκειο Ακράτας

67.  Ανδρέας Τραχάνης από το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας

68.  Χρήστος Τσεκούρας από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Αγρινίου

69.  Νικόλαος Τσιρογιάννης από το Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου Αιτωλοακαρνανίας

70.  Ευάγγελος Τσουκάρας από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

71.  Διονύσιος Τσούσης από το 11ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

72.  Χρήστος Φραντζόλας από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου

73.  Ελεάννα Χωραΐτη – Σιδέρη από το Γενικό Λύκειο Βραχνεΐκων Αχαΐας



Και οι

74.  Γεώργιος Πλάκας από το Γενικό Λύκειο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας

75.  Βασιλική Σίσκα από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Πανεπιστημίου Αιγαίου

76.  Μαρία Τζακωνιάτη από το Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου