.

.

.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ο Φώτης Καραγιάννης απο το Λύκειο Παναιτωλίου στις εργασίες της ΚΑ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων




Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 οι εργασίες της ΚΑ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, στην οποία ο Φώτης Καραγιάννης έλαβε μέρος ως βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκπροσωπώντας επάξια την εκλογική του περιφέρεια και το σχολείο του, το Λύκειο Παναιτωλίου.

Ο Φώτης συμμετείχε στην Ε ομαδα διαβούλευσης, που ήταν αυτή της παιδικής προστασίας,
και για την εμπειρία του δήλωσε τα εξής στο PanaitolioNews:




"Είμαι και εγώ ένας από τους μαθητές που μπόρεσαν να αγγίξουν το όνειρο της ''Βουλής των Εφήβων'' .
 Ένα όνειρο του οποίου η σπίθα άναψε όταν ήμουν στην Ε΄ Δημοτικού όπου ο δάσκαλος μας κ. Βαλμάς μας μίλησε για το θεσμό. 
Αυτές οι πέντε ημέρες στην Αθήνα ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, μια εμπειρία ζωής. Γνωρίστικα με παιδιά όχι μόνο απο την Ελλάδα αλλά και απο την Κύπρο, τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία. Απο την αλληλεπίδραση με αυτα εμαθα το περιεχόμενο,τη συμπεριφορα και τις αποψεις τους. Διδάχτηκα το σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του καθενός και την πολυφωνική άποψη. 
Σαν έφηβοι βουλευτές είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε απο πρώτο χέρι πως λειτουργεί η δημοκρατία αλλά και οι θεσμοί της, να προβληματιστούμε και να προτείνουμε λύσεις για επίκαιρα θέματα πάνω στα οποία ζητήθηκε η άποψη μας.

Επιπλέον συνομιλήσαμε και θέσαμε επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και άλλους πολιτικούς αρχηγούς για διαφορα ζητήματα.
Η στάση τους δεν ήταν αυτο που περιμέναμε, μας απγοήτευσε. Άλλο προσδωκούσαμε να δούμε και άλλο είδαμε.Θα ήμουν επιεικής αν απλώς έλεγα ότι δεν φάνηκαν να υπολογίζουν τις προτάσεις της νέας γενιάς. Όμως εμείς πάντα θα ελπίζουμε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο! 

Θα ήθελα να κρατήσω όλες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τα παιδία σαν μια παρέα γεμάτη απο αυθόρμητα χειροκροτήματα αλλά και τη φιλική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ μας τις ώρες που κουβεντιάζαμε εκτός βουλής . 

Επίσης συγχαίρω όλους τους έφηβους που πήραν μέρος στο πρόγραμμα και ειδικά αυτούς που δεν κληρώθηκαν αλλά δούλεψαν σκληρά.

Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω την κ. Έυθυμία Σχισμένου που ήταν υπεύθυνη για το πρόγραμμα συμμέτοχης του σχολείου μας στο θεσμό της ΄΄Βουλής των Εφήβων΄΄."































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου