.

.

.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Συμμετοχή του Γυμνασίου Παναιτωλίου στο 6ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας




 ( Το πιο κάτω κείμενο, τα videos και οι φωτογραφίες είναι απο την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Παναιτωλίου http://www.gpan.gr )

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας, συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο
6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, ενώ την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στην Πάτρα.
Οι Robo-Minders, μαθητές της Β΄Τάξης που για δεύτερη χρονιά στελεχώνουν την ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, παρουσίασαν στο περίπτερο και στην ολομέλεια του φεστιβάλ καθώς και στο συνέδριο τις δημιουργίες τους.

Η πρώτη κατασκευή που παρουσιάστηκε είναι ένας μηχανισμός επίλυσης του κύβου του Ρούμπικ, του διασημότερου παζλ παγκοσμίως. Ιδιαίτερα πολύπλοκη δημιουργία τόσο στην συναρμολόγηση όσο και στον προγραμματισμό της. Η ομάδα αποφάσισε να το προσπαθήσει, δούλεψε μεθοδικά και ιδού το αποτέλεσμα:



Η δεύτερη κατασκευή που παρουσιάστηκε είναι ο Παναιτωκούνμπο. Μπασκετμπολίστας- ρομπότ που αντιλαμβάνεται πού είναι η μπασκέτα και προσπαθεί να καρφώσει την μπάλα, μιμούμενος τον διάσημο Έλληνα αθλητή. Δημιουργία που εκτός από μεγάλη προσοχή, απαιτούσε συνεργατικό πνεύμα και φαντασία!!!




Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από τους επισκέπτες του φεστιβάλ και του συνεδρίου που έσπευσαν  να δουν τις κατασκευές να λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο. Ιδιαίτερα  ένθερμο το χειροκρότημα που απέσπασαν τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στις ολομέλειες των διοργανώσεων.
Συνοδοί και υποστηρικτές των παιδιών στη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ και το συνέδριο ήταν οι υπεύθυνοι καθηγητές για την ρομποτική Ελένη Κουβαρντά, πληροφορικός και Γιώργος Πανουκλιάς, ηλεκτρολόγος.
Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη συμμετοχή των Robo - Minders στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο και στο συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στην Πάτρα:

 


Η επιθυμία μας για υλοποίηση προγράμματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού θα ήταν αδύνατη χωρίς την απλόχερη υποστήριξη και ενίσχυση από τον ευαισθητοποιημένο σε θέματα προσφοράς, ενεργό πολίτη και δραστήριο επιχειρηματία κ. Γρηγόρη Βασιλόπουλο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου