.

.

.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

1οι Παιδικοί Αγώνες Στίβου Run&Fun -ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ






Την Κυριακή 3 Απριλίου η Γ.Ε.Α διοργανώνει τους 1ους Παιδικούς Αγώνες Στίβου ΄΄ RUN&FUN - ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ΄΄, στο Δ.Α.Κ Αγρινίου ΄΄Μιχάλης Κούσης΄΄. 
Περίπου 400 μικροί αθλητές-αθλήτριες στίβου ηλικίας 6-15 ετών από τους νομούς
Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας θα πάρουν μέρος στους αγώνες στίβου σε μία προσπάθεια ανάδειξης του παιδικού κλασσικού αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. 
Σκοπός τους είναι, αρχικά να αναδειχτούν με τη συμμετοχή των παιδιών τα ιδεώδη του αθλητικού πνεύματος , το ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά της συμμετοχής και έπειτα να τα ευαισθητοποιήσουμε σε αξίες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, αφού κάθε παιδάκι με μια συμβολική συμμετοχή των 2€ θα συμβάλλει στη συγκέντρωση ενός ποσού το οποίο θα δοθεί εξολοκλήρου σε 4 φιλανθρωπικές δομές :‘’Χαμόγελο του παιδιού΄΄ , ΕΛΕΠΑΠ , ΕΨΥΠΕΑ , ΦΑΡΟΣ. 
Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κύτταρο του κοινωνικού ιστού , προάγει την αλληλοβοήθεια και συνδέεται άμεσα με πανανθρώπινες αξίες. 
Επίσης δύο σημαντικές αξίες που αναδεικνύονται από αυτή την εκδήλωση, είναι το κίνημα του εθελοντισμού και ενός πανάρχαιου θεσμού , των χορηγιών. Χωρίς αυτές τις δύο σημαντικές συνισταμένες θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση του αγώνα . Τη Κυριακή 3 Απριλίου τα παιδιά τρέχουν, χαμογελούν και βοηθούν ! ! ! 
Είσοδος ελευθερη για το κοινό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου