.

.

.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Γυμνάσιο Παναιτωλίου: Στα ίχνη της γραφής


Την ιστορία της ελληνικής γραφής και γλώσσας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Τάξης του Γυμνασίου Παναιτωλίου μέσα από μία
διαφορετική εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο "Στα ίχνη της γραφής" .
Αναζητώντας λοιπόν τα ίχνη της γραφής στα βάθη των αιώνων, και με τη βοήθεια μιας μουσειοσκευής -μικρή φορητή εκπαιδευτική έκθεση με πλούσια εκθέματα, καρτέλες αντικειμένων, εργαλεία και όργανα γραφής από διαφορετικές ιστορικές περιόδους, εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.λ.π. - που περιοδεύει στη Δυτική Ελλάδα και στάθμευσε στο σχολείο για μία μέρα, επιχειρήσαμε να φωτίσουμε την μακρά και πολυδαίδαλη ιστορία της επικοινωνίας.
Οι μαθητές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και με περισσή προσοχή, περιεργάστηκαν τις σφραγίδες με τα ιερογλυφικά σύμβολα, τα όστρακα εξοστρακισμού, τις δικαστικές ψήφους, το σφραγιστικό δαχτυλίδι βυζαντινού αξιωματούχου, τη σημαία της επανάστασης, καθώς και τα υπόλοιπα εκθέματα της μουσειοσκευής ενώ ενημερώθηκαν για την προέλευση, την ιστορία και τη χρήση τους. 
Μετά από την επίδειξη του υλικού και τις ανεξάντλητες ερωτήσεις τους, τα παιδιά έλυσαν αινίγματα και έπαιξαν με τις προτεινόμενες δρασηριότητες.
Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη και εποικοδομητική δράση για όλους!
Η μουσειοσκευή ήρθε στο σχολείο μετά από πρωτοβουλία του κ. Σπύρου Παπαδάκη, Συμβούλου Πληροφορικής και Παιδαγωγικά Υπευθύνου του σχολείου. 
 Υπεύθυνη καθηγήτρια για τη δράση ήταν η κ. Ελένη Κουβαρντά, καθηγήτρια πληροφορικής, με πολύτιμη συνεργάτιδα την κ. Αγγελική Σμάνη, καθηγήτρια ιστορίας και γαλλικών.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:





















Πηγή: http://www.gpan.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου