.

.

.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΗΡΩΩΝ 1940 ΣΤΗ ΒΙΓΛΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ



Την 15η Νοεμβρίου 2015 ετελέσθει το ετήσιο μνημόσυνο των 18 Αιτ/νων ηρώων της Βίγλας Καλπακίου που έπεσαν ύστερα από σφοδρή μάχη την 16η Νοεμβρίου 1940 στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. 
Την επιμνημόσυνη δέηση ετέλεσε
 ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης  κ.κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ο έχων υψηλόν το φρόνημα του Εθνικού καθήκοντος.
Παρευρέθησανεις το πεδίο της μάχης, όπου κείνται τα σώματα των ηρώων μας, πολιτικαί και στρατιωτικαί αρχαί καθώς και πολλοί συγγενείς από Αγρίνιο,  Μεσολόγγι και από άλλα μέρη για να τιμήσουν αυτούς που την ζωή τους δώσανε για του Θεού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία.
Εφέτος για πρώτη φορά στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν μαθηταί της Γ’ τάξεως Γυμνασίου Παναιτωλίου, γενέτειρας του ήρωα Ανθ/γού Ανδρέα Τσίγκα και των τριών άλλων στρατιωτών, κατόπιν πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών κ. Ντόρας Μαργάρα(Γυμνασιάρχου) και του καθηγητού κΓεωρΠανουκλιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εργασία συλλέγοντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό των μαχών του έπους του 40.
Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε ξενάγηση στο μουσείο πολέμου στο Καλπάκι και ύστερα, καθώς η μέρα ήταν ηλιόλουστη,  επισκεφτήκαμε την πόλη των Ιωαννίνων για φαγητό αλλά και για να θαυμάσουμε τα αξιοθέατά της. Αργά το απόγευμα έγινε η επιστροφή στη βάση.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου