.

.

.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο Συνήγορος του Δημότη απαντά στον δάσκαλο απο το Παναιτώλιο


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Συμπαραστάτης του Δημότη 
και της Επιχείρησης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                             
         Απαντώντας σε σχετική αναφορά  του κ.Φώτη Ξευγένη, Διαδασκάλου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παναιτωλίου , κατοίκου Παναιτωλίου, σχετικά με αιτήματα που έχουν σχέση με εκδηλώσεις στις δύο ενορίες ( Αγίας Τριάδας και Αγίας Παρασκευής )  της Δημοτικής Κοινότητας
Παναιτωλίου ο Συμπαραστάτης του Δημότη διαβίβασε την εν λόγω αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παναιτωλίου, ενημερώνοντας γραπτώς  τον αναφέροντα και επισημαίνοντας  ταυτόχρονα, ότι η αρμοδιότητα του Συμπαραστάτη του Δημότη έχει ως εξής:  Σύμφωνα με το άρθρ.77 παρ.3 του Ν.3852/2010,ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγομένων πολιτών για κακοδιοίκηση από τις υπηρεσίες ,τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου και διαμεσολαβεί για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους .
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συγκεκριμένη αναφορά  υποβλήθηκε στο Δήμο Αγρινίου , έλαβε αριθ. Πρωτ. 64801/30-9-2015 και  κοινοποιήθηκε στον Συμπαραστάτη του Δημότη. Σύμφωνα δε  με τα παραπάνω εκτεθέντα, εκφεύγει του νομικού πλαισίου και του κανονισμού λειτουργίας μέσω των οποίων είναι καθορισμένες οι αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη του Δημότη καθότι δεν αναφέρονται κακοδιοικήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου. 
                 Περαιτέρω η γνώμη μας ( χωρίς αυτή να είναι δεσμευτική ) είναι ότι τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά του κ. Ξευγένη πρέπει να επιλυθούν  από το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παναιτωλίου, αφού προηγουμένως με πρωτοβουλία του προκληθεί διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς της Κοινότητας ( Πολιτιστικούς Συλλόγους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συλλόγους γονέων Δημ.Σχολείων  Γυμνασίου και Λυκείου κ.λ.π ) προκειμένου να διαμορφωθεί συναινετική πρόταση , η οποία να υποβληθεί στο Τοπικό Συμβούλιο , ακολούθως να ληφθεί απόφαση η οποία θα πρέπει να προωθηθεί για συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου προς έγκριση.
                                  Αγρίνιο 5-10-2015
       Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ Της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

                     Κων/νος Χειμώνας 
                                                                




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου