.

.

.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παναιτώλιο: Αντί να φροντίσει το σοβαρά χτυπημένο άλογο το αναζητούσεγια να το εκτελέσει!

Μέσα στο χωράφι του στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας ένας άνδρας βρήκε στις 17 Ιουνίου ένα άλογο με σπασμένο το πόδι να ψυχορραγεί. Το ζώο ήταν πεσμένο στο έδαφος και μέσα σε μερικά λεπτά πέθανε από την
ακατάσχετη αιμορραγία καθώς όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το πόδι του ήταν θρυμματισμένο.


Ο Παύλος Δεματάς, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι σε αυτό το κτήμα έχει δύο δικά του άλογα και όταν πήγε εκεί για να τα φροντίσει βρήκε το ετοιμοθάνατο ζώο να αιμορραγεί ενώ φαινόταν ότι είχε κόψει το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο.
Ο κ. Δεματάς την ίδια μέρα έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Αγρινίου καθώς δεν ήξερε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του αλόγου, το οποίο έβλεπε συνήθως δεμένο σε διπλανό χωράφι, ενώ για το θέμα ενημέρωσε και την Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου.

Τελικά όπως αποδείχτηκε ιδιοκτήτης του αλόγου είναι πρώην αστυνομικός ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο να παραστεί ούτε στην ταφή του ζώου του αλλά έστειλε την γυναίκα του να τον εκπροσωπήσει.
Ο κ. Δεματάς μας εξήγησε ότι ψάχνοντας εκσκαφέα για να θάψει το ζώο πληροφορήθηκε ότι ο πρώην αστυνομικός γνώριζε πως το άλογο του είχε τραυματιστεί σοβαρότατα και αντί να το αναζητήσει για να του προσφέρει ως όφειλε περίθαλψη το έψαχνε για να το εκτελέσει με την καραμπίνα του.
Δυστυχώς εις βάρος του δεν έχει ασκηθεί δίωξη και οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας των ευθυνών του.


Πηγή:  www.zoosos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου