.

.

.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΩΝ 18 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ



ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΩΝ 18 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ 

Στις 30 Νοεμβρίου ετελέσθη η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 18 Αιτωλοακαρνάνων στρατιωτών του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Μεσολογγίου που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά των Ιταλών στη Γκραμπάλα εις θέσιν Βίγλα Καλπακίου. 

Της ιστορικής αυτής μάχης ηγείτο ο Ανθ/γός Τσίγκας Ανδρέας εκ Παναιτωλίου. Κατά την επιμνημόσυνη δέηση η 8η Μεραρχία-Ταξιαρχία, απένειμε τιμές με τιμητικό άγημα και με την μπάντα έπαιξε τον Εθνικό μας ύμνο. 

Πρώτος το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παπαναστασίου Γεώργιος, στη συνέχεια ο πρόεδρος των
Αποστράτων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας κ.Τσακίρης Ηλίας και τέλος ως  κεντρικός ομιλητής ο ανηψιός του ήρωα Τσίγκας Σπυρίδων, ο οποίος κατά την ομιλία του παρουσίασε το ημερλόγιο του θείου του Ανδρέα που είχε καταγεγραμμένη την πορεία του 2/39 Συντάγματος απο την ημέρα που φύγανε απο το Μεσολόγγι 28-10-1940 εως την παραμονή της μάχης και του θανάτου του. 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Παπαγεωργίου Μαρία, ο Δήμαρχος Πογωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, εκπρόσωπος του Διοικητού της 8ης Ταξιαρχίας, ο Δ/ντης του 2ου Επιτελικού γραφείου ως εκπρόσωπος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, η Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων. 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος πατέρας Ιωήλ, αντί του Μητροπολίτου κ.κ Ανδρέα ο οποίος δεν παρευρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στη Θεσ/νίκη.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου