.

.

.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδρομή απο τον ΠΣ Παναιτωλίου "ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ" σε Παναγία Σουμελά-Βέροια-Βεργίνα-Δίον



Εκδρομή οργανώνει ο πολιτιστικός συλλογος Παναιτωλίου " Χρήστος Καπράλος" σε Παναγία Σουμελά, Βεργίνα, Βέροια και Δίον στις 11 - 12 Οκτωβρίου 2014

Πρόγραμμα εκδρομής:

1η μέρα : Παναιτώλιο – Μηλιά Γρεβενών – Παναγία Σουμελά – Βέροια
Συγκέντρωση των εκδρομέων και 06.30 αναχώρηση από το Παναιτώλιο για την Βέροια. Στην διαδρομή μας και πριν φθάσουμε στα Γιάννενα θα σταματήσουμε στο Χάνι Τερόβου για καφέ. Στη συνέχεια ακολουθούμε την Νέα Εγνατία oοδό , περνώντας δίπλα από Μέτσοβο - Γρεβενά θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα μοναδικά προϊστορικά ευρήματα στο Νομό Γρεβενών: οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου. Τα αποτελέσματα των ανασκαφών μας παρέχουν εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες για το γεωλογικό παρελθόν της περιοχής, για τα είδη που την κατοικούσαν, για την καταγωγή και εξέλιξή τους, για το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, για τις κλιματικές συνθήκες που προτιμούσαν και για τη γεωγραφική τους εξάπλωση. Συνεχίζοντας περνώντας έξω από Κοζάνη για να φθάσουμε στην Παναγία Σουμελά Βερμίου. Φρουρός των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού. Παραμονή για προσκύνημα και γεύμα (προαιρετικό). Μετά το μεσημέρι αναχωρούμε για την Βέροια μέσω Καστανιάς. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και βόλτα στη παλιά συνοικία της Κυριώτισσας με τα αναπαλαιωμένα διατηρητέα αρχοντικά και την Εβραϊκή Συνοικία της Μπαρμπούτας με τα στενά σοκάκια και τα καλντερίμια. Για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε κάποιο από τα ταβερνάκια της περιοχής(προαιρετικό). Διανυκτέρευση.


2η μέρα : Βέροια – Δίον – Βεργίνα –Παναιτώλιο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση με το πούλμαν στην πόλη της Βέροιας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον , πανάρχαιος τόπος λατρείας του Ολυμπίου Διός και επίσημο θρησκευτικό κέντρο των Μακεδόνων. Παραμονή για επίσκεψη του χώρου και του μουσείου και συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Βεργίνα. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του (χρυσή λάρνακα, υδρία, στεφάνια, ασπίδα κ.λ.π.), αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με τα στέγαστρά του, είναι ιδιαίτερα επιβλητικός για τον επισκέπτη. Παραμονή για γεύμα (προαιρετικά) και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Παναιτώλιο με στάση στην διαδρομή μας για καφέ και ξεκούραση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου