.

.

.

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Συνελήφθησαν δύο καλλιεργητές ναρκωτικών στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας




Κατασχέθηκαν 47 δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από 405 γραμμάρια καπνού
Οι δράστες τα καλλιεργούσαν σε δύσβατη αγροτική περιοχή
Συνελήφθησαν, χθες (4-8-2014), αργά το βράδυ, στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι
Αλβανίας, ηλικίας 23 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, παράβαση του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, εντόπισαν σε δύσβατη αγροτική περιοχή, στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, φυτεία με 47 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη .
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Τροχαίας Ναυπάκτου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αιτωλίας, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την φυτεία και χθες (4-8-2014), αργά το βράδυ, συνέλαβαν τον 23χρονο τη στιγμή που μετέβη για να ποτίσει τα δενδρύλλια.
Το ίδιο βράδυ(4-8-2014), λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ο 25χρονος συνεργός του, στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν στον 23χρονο ένα κινητό τηλέφωνο και στον 25χρονο το χρηματικό ποσό των 585 ευρώ, τα οποία κατέσχεσαν.
Στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 23χρονου, βρέθηκαν δύο συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 405 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα, ενώ ο 25χρονος είχε παραβιάσει τον χρόνο παραμονής του.
Για την καλλιέργεια των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο που γέμιζαν με νερό, λάστιχα και μικρότερα πλαστικά δοχεία, ενώ για την απόκρυψή τους εκμεταλλεύονταν τη φυσική βλάστηση.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ όλα τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.
Την προανάκριση και την έρευνα ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου