.

.

.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Δωρεάν ιντερνετ για 12 μήνες στους δικαιούχους του κοινωνικούμερίσματος.





Δωρεάν ιντερνετ για 12 μήνες στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για 12 μήνες, απόκτηση βασικού εξοπλισμού πρόσβασης σε αυτό και εκπαίδευση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα μπορούν να έχουν από τον επόμενο μήνα (Ιούλιο) οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.
Πρόκειται για μία νέα δράση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «για την ψηφιακή αλληλεγγύη» και αφορά όλες τις οικογένειες- νοικοκυριά που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα στις Περιφέρειες
Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Με απλές διαδικασίες και τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα ανταλλάσσεται σε όποια από τις επιχειρήσεις συνεργαστούν με τη δράση, οι δικαιούχοι θα έχουν τις εξής δυνατότητες: 
- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες. 
- Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet). 
- Να εκπαιδευτούν, στον χώρο τους, στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. 
Σύμφωνα με τον γγ Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, Μεν. Δασκαλάκη, η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020». «Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. 
Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν "ψηφιακά αναλφάβητες"» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. «Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, δίνοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της» προστίθεται στην ανακοίνωση.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου