.

.

.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η Χριστοφορούλα Λιάτσου (νηπιαγωγός στο Παναιτώλιο) υποψήφια με τον Δ.Τραπεζιώτη

XRISTIA EXW (1)
Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Λιάτσου Χριστοφορούλας (Χρίστια) με το συνδυασμό Αγρίνιο Ανατροπή τώρα “ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Τραπεζιώτη:
Γεννήθηκα στο Αγρίνιο, τότε που στη πόλη τούτη υπήρχαν αυλές με λουλούδια, χωράφια με καπνά και εργάτες σε καπνομάγαζα. Τότε, στο εκκλησάκι του Αγ. Χριστοφόρου έφτανες περπατώντας μέσα στα δέντρα, οι Αγρινιώτες πέρναγαν τις Κυριακές οικογενειακά στο πάρκο, άνοιγαν τα πρώτα νηπ/γεία και οι καλοκαιρινές νύχτες στον Αγ. Κων/νο αγκάλιαζαν τρυφερά τις παρέες των
γυναικών,  έξω απ’ τις αυλές και τα όνειρα των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή.
 Ήταν τότε που ο Καζαντζίδης τραγουδούσε το «Μανούλα θα φύγω  θα πάω στα ξένα…», ο Γ. Παπανδρέου αρνιόταν τη συνεργασία με την ΕΔΑ και δολοφονούνταν ο Γρ. Λαμπράκης.
Σήμερα στη πόλη τούτη, οι αυλές με τα λουλούδια  σπανίζουν,τα νηπ/γεια στεγάζονται σε ανήλιαγα μαγαζιά και  οι Αηκστοφορίτες δεν περπατούν πια στην περιοχή. Αναζητούν  μάταια ν’ αναγνωρίσουν το τοπίο πίσω απ’ τις υπερμεγέθεις πολυκατοικίες, που «έπνιξαν τη θέα». Τα καπνοχώραφα χάθηκαν κι αυτό που σήμερα παράγει, με δραματικά αυξημένο ρυθμό η αγροτική ενδοχώρα του Δήμου, είναι φτώχεια και ανεργία για όλους και κυρίως για γυναίκες και νέους. Ο εγγονός Παπανδρέου μας έβαλε στη μέγγενη των μνημονίων κι ο Σαμαράς βοηθώντας με τους Μπαλτάκους τους Χρυσαυγίτες, μοιράζουν τρόφιμα μόνο για Έλληνες στον προσφυγικό Άγιο Κων/νο, και δολοφονούν αλλοδαπούς και αντιφασίστες.
Τα παιδιά μας ακούν πάλι με νοσταλγία Καζαντζίδη, σαν μετανάστες όπου γης κι όσοι νέοι μένουν εδώ ,άνεργοι χωρίς όνειρα για το μέλλον,  τραγουδούν « μίλα να χαρείς », ελπίζοντας να « φυσήξει κόντρα ».
Σήμερα στην εποχή της βαρβαρότητας και της μιζέριας, της ιδιώτευσης και της πολιτικής – επάγγελμα, που η πόλη αποδομείται ,με μεγάλη ευθύνη των τοπικων «αρχοντων», στους ρυθμούς της μνημονιακής καταστροφής και οι δημότες αντιμετωπίζονται σαν αριθμοί ,που ικανοποιούν απλώς τις αριθμομελέτες τους, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία και συγχρόνως μια βαριά υποχρέωση.
 Να αντισταθούμε και να τους ανατρέψουμε τώρα.
Γιατί δεν τα φάγαμε όλοι παρέα. Γιατι το χρωστάμε στα παιδιά μας και στα εγγονιά μας.
Γιατί κάποιοι ακόμα πιστεύουμε στη φιλία, στην ανθρωπιά, στην αξιοπρέπεια, στον έρωτα, στη δικαιοσύνη, στην ισότητα.
Γιατί κάποιοι δικαιούμαστε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια.
Γι’ αυτό τολμώ να ζητήσω να αντισταθούμε μαζί.Με το ψηφοδελτιο ‘’ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Τραπεζιώτη, που όχι μόνο θέλει αλλά και γνωρίζει και μπορεί,με όλους εμας, να αλλάξει τη πόλη και τη ζωή μας.
Γι’ αυτό τολμώ να ζητήσω, να με στηρίξετε με την ψήφο σας.
Υ.Γ.  Είμαι Νηπ/γός στο 1ο Νηπ/γείο Παναιτωλίου. Παντρεμένη με τον Νίκο Νικολαΐδη από τον Άγιο Κωνσταντίνο και έχω ένα γιό μουσικό, τον  Γιάννη.
Μέσα από τη διαρκή, ενεργό συμμετοχή μου στο μαζικό κίνημα, υπήρξα μέλος Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων, Πολιτιστικών, Γυναικείων, Θεατρικών Τμημάτων και Επιτροπών Ειρήνης και Αλληλεγγύης. Από τα 14 στην Κ.Ν.Ε. και στο Κ.Κ.Ε.. Μετά στο Συνασπισμό και ως σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ (μέλος της Νομαρχιακής του επιτροπής).
Υπήρξα Ιδρυτικό μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπ. Λειτουργών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου, όπου για χρόνια οι συν/φοι εκπ/κοί  με τιμούν με τη ψήφο τους ,εκλέγοντάς με στο Δ.Σ. του Συλλόγου .Σήμερα ζητώ από άλλο μετερίζι τη στήριξή τους, κοιτώντας τους  χωρίς ντροπή στα μάτια .Γιατί προσπάθησα, όχι πάντα εύκολα, οι πράξεις μου να μην απέχουν απ’ τα λόγια μου. Πιστεύοντας, πως οι πράξεις μετρούν πάνω απ’ όλα, με τη ζωή του μιλά ο καθένας μας , λέω, πως έτσι θα πορευθώ, με τη ζωή μου να μιλώ….
Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια
που του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί.
Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο.
Μα στο παιδί δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια…
Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι.  Α, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου