.

.

.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο




28.000 ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Οι μαθητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου συμμετείχαν στον 4η Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο Παναθηναϊκό Στάδιο την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014. Με κύριο μήνυμα «Ευ Αγωνίζεσθαι», πολλά χάρτινα καραβάκια, πανό και Ολυμπιακή Δάδα από τα χέρια και την καρδιά των εφήβων του Παναιτωλίουη Αιτωλοακαρνανία ήταν παρούσα στην Πανελλήνια αυτή διοργάνωσηχαράς και δημιουργίας.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν
η δημιουργία, με χιλιάδες λευκά χάρτινα καραβάκια,  ενός μεγάλου σε διαστάσεις λευκού περιστεριού ειρήνης που θα περιληφθεί στα ρεκόρ Γκίνες. Ένα περιστέρι σύμβολο, μέσα από τις καρδιές των παιδιών το οποίο μεταφέρει  προς ολόκληρο τον κόσμο τα μηνύματα που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακές Αξίες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, όπως ειρήνη, φιλία, συνεργασία, αλληλεγγύη, συναδέλφωση των λαών, αριστεία, ευ αγωνίζεσθαι. Η θέση στα ρεκόρ Γκίνες έγινε πραγματικότητα με την βοήθεια 45.000 μαθητών όλων των βαθμίδων. Τα  παιδιά χρησιμοποίησαν συνολικά 28.000 χάρτινα καραβάκια και δημιούργησαν το λευκό περιστέρι έκτασης 3.000 τ.μ., το οποίο φαίνεται από μεγάλη απόσταση. 



Η φετινή «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας»,  ήταν αφιερωμένη στα δυνατά παιδιά του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και είχε σχεδιαστεί με άξονα το τρίπτυχο Συμμετέχω-Μαθαίνω-Διασκεδάζω. 
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ για τέτοια κατασκευή κατείχε το Τόκιο για ένα περιστέρι από 16.000 καραβάκια. Η πρωτοβουλία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας, ανήκε στο υπουργείο Παιδείας και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.
Οι Παναιτωλιώτες μαθητές εκτός από τα καραβάκια παρέδωσαν στους εθελοντές και την Δάδα που κατασκεύασαν από ανακυκλώσιμα υλικά, εμπνευσμένη από τους 22 Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας. Η δάδα του Γυμνασίου Παναιτωλίου μαζί με των υπολοίπων σχολείων εκτέθηκαν στο Στάδιο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.Στην εκδήλωση συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, Καλλιτέχνες, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Έτσι οι μαθητές εκτός από την χαρά της συμμετοχής στην κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες και την επαφή με τις ιδέες του Ολυμπισμού, απόλαυσαν την επίσκεψη στο πανέμορφο και λουσμένο από την ανοιξιάτικο αττικόήλιο Καλλιμάρμαρο, είδαν συμμαθητές του από όλη την Ελλάδα και συνδύασαν την χαρά με την γνώση μέσα από τους υπόλοιπους προορισμούς τηςεκπαιδευτικής επίσκεψης.


Η επιμονή και αφοσίωση των συμμετεχόντων καθηγητών έκαναν δυνατό το «αδύνατο»  της συμμετοχής του σχολείου στην πρωτοπόρα αυτή διοργάνωση. Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου, η ΠΑΕ Παναιτωλικός, η Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου και οΣύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΓυμνασίουΠαναιτωλίου, ένωσαν τις δυνάμεις τους καιυποστήριξαν  την εκπαιδευτική αυτή δράση.Μοιράζονται στην πράξη τις αξίες της συνεργασίας και αλληλεγγύης και κάνουν εφικτό το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου