.

.

.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κατατέθηκε στην Κτηματική αίτημα για παραχώρηση χώρου στη θέση ΑμπάριαΠαναιτωλίου


ydroplano
Πιο κοντά στο να υλοποιηθεί έρχεται ο στόχος του υδατοδρομίου στη Λίμνη Τριχωνίδα. Η εταιρεία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε./ HELLENIC SEAPLANES S.A. παράλληλα με άλλες περιοχές της χώρας «τρέχει» γρήγορα τις διαδικασίες για τη δημιουργία του υδατοδρομίου στέλνοντας πλέον σχετικό αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας (με την οποία είχε επικοινωνία επί μακρόν χρονικό διάστημα) ζητώντας παραχώρηση χώρου στη θέση Αμπάρια της
κοινότητας Παναιτωλίου του δήμου Αγρινίου.
Η εταιρεία που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2013 με την υπογραφή του νόμου Ν. 4156/18-4-2013 περί λειτουργίας υδροπλάνων και υδατοδρομίων ως αποτέλεσμα του τεράστιου ενδιαφέροντος που δημιουργήθηκε για επενδύσεις στο χώρο των υδροπλάνων στην Ελλάδα από καιρό εντόπισε τις προοπτικές για το υδατοδρόμιο στην Τριχωνίδα (πέραν των περιοχών της Αμφιλοχίας και του Μεσολογγίου όπου επίσης κάνει ενέργειες) και στελέχη της τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο χώρο στην Τριχωνίδα παρόντος και του δημάρχου Αγρινίου Π. Μοσχολιού.
Στο έγγραφο της (6η   Φεβρουαρίου) στην Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας η  HELLENIC SEAPLANES αιτείται την «παραχώρηση χρήσης όχθης εμβαδού 148,34τ.μ. στη λίμνη Τριχωνίδος Δ. Αγρινίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας για ανάπτυξη χερσαίας υποδομής υδατοδρομίο, στη θέση Αμπάρια  Δ.Κ. Παναιτωλίου Δήμου Αγρινίου».
«Στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα βάσει του άρθρου 14 του νόμου 2971/2001, θα θέλαμε με την παρούσα να υποβάλλουμε αίτηση για παραχώρηση της παραλίμνιας επιφάνειας εμβαδού 148,34τ.μ. που απεικονίζεται στο συνημμένο τοπογραφικό σχέδιο με το πολύγωνο (Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Α), προκειμένου να αναπτυχθεί η απαραίτητη χερσαία υποδομή για την δημιουργία υδατοδρομίου στην λίμνη της Τριχωνίδος» αναφέρεται στο αίτημα  . Παράλληλα υποβάλλεται:
 1. Τοπογραφικό διάγραμμα του γηπέδου κλίμακας 1:200 με συνημμένο απόσπασμα χάρτη ΓΥΣ της ευρύτερης περιοχής κλίμακας 1:50.000 με ιδιαίτερη επισήμανση της θέσης του γηπέδου (πολύγωνο Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Α).
2. Σειρά φωτογραφιών με ιδιαίτερη επισήμανση του γηπέδου της εγκατάστασης.
3. Ερωτηματολόγιο περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
4. Τεχνική περιγραφή του υδατοδρομίου.
 Όπως υπογραμμίζεται από την εταιρεία- στην ιστοσελίδα της- πρωταρχικός της στόχος  είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών – υδατοδρομίων έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα τα οποία σκοπεύει να δρομολογήσει -αλλά και οι άλλες εταιρείες οι οποίες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.
 «Πιστεύουμε ότι τα υδροπλάνα δύνανται ν” αλλάξουν την δημογραφία του τουρισμού στην χώρα μας πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση που θα δώσει τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα βοηθώντας την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού» αναφέρει η εταιρεία.
  Ειδικότερα για τη θέση Αμπάρια ο αντιπρόεδρος της εταιρείας  κ. Ασαριώτης είχε δηλώσει στο «Γ» : «Έχω δει το σημείο σε επίσκεψή μου στην Τριχωνίδα πριν από κάποια χρόνια ως επισκέπτης και το θεωρό κατάλληλο. Και η λίμνη Τριχωνίδα έχει ενδιαφέρον από μόνη της. Είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, είναι δίπλα από το Αγρίνιο, που είναι μεγάλο εμπορικό κέντρο».
 Ωστόσο η περίπτωση της Τριχωνίδας είναι πολυσύνθετη καθώς είναι προστατευόμενη, επιτρέπεται πάντως η λειτουργία υδατοδρομίου . Δεν αποκλείεται βέβαια να υπάρξουν και αντιδράσεις ενώ θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η επίδραση στην αλιεία. Ο συγκεκριμένος χώρος στα Αμπάρια (όπου υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο) πάντως θεωρείται ο καταλληλότερες καθώς είναι προσβάσιμος και κοντά στο Αγρίνιο. Αναμένεται πλέον η απάντηση της Κτηματικής Υπηρεσίας για το ζήτημα.
Untitled-1-710x1024
Εφημερίδα “Γεγονός”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου