.

.

.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Στα δέντρα παραμένουν πορτοκάλια και λεμόνια στη Γουρίτσα (ΚάτωΜυρτιάΔήμου Θέρμου), οι μεσάζοντες δίνουν …0,06 λεπτά το κιλό!!



Ειδικά για την ποικιλία αιματόσαρκων Γουρίτσης, θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει συμπεριληφθεί στα Προϊόντα  Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και στο <<καλάθι  (ηλεκτρονικό ή μη) αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας>> συμβολίζοντας ένα από τα ποιοτικότερα αγαθά της Τριχωνίδας.

Αιματόσαρκες ποικιλίες ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΑΓΚΟΥΪΝΙΑ Γουρίτσης, μέτριο μέγεθος καρπού, γλυκός και εύχυμος με ρόδινες αποχρώσεις, άσπερμος ή λιγόσπερμος που διατηρείται καλά πάνω στο δένδρο.



Όψιμη η ποικιλία Σαγκουίνι Γουρίτσης που καλλιεργείται στο ήπιο κλίμα της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας.
Οι αιματόσαρκες ποικιλίες TAROCO και ΓΟΥΡΙΤΣΗΣ, συνεχίζουν να προωθούνται στις περιοχές που ήδη καλλιεργούνται τα σαγκουίνια με υποκείμενα CITRUMELOS.
Επίσης τα νοστιμότατα και ζουμερά λεμόνια της ίδιας περιοχής θα έπρεπε να γίνονται ανάρπαστα στην αγορά λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς τους, αντ’ αυτού στην αγορά πωλούνται κερωμένα λεμόνια Αργεντινής και Χιλής που φτάνουν και το 1,5-2 ευρώ το κιλό!!!!  Η κερωμένη φλούδα τους έχει επί πλέον ψεκαστεί με τη δηλητηριώδη ουσίαtiabendazole (μυκητοκτόνο) το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία!

Πηγή:redwest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου